IN MEMORIAM

FRANS VAN LUIJK

Vorige week hebben wij afscheid genomen van ons Ere-lid Frans van Luijk. 

In de jaren '50 en '60 was Frans voetballer in Niftrik. Stond opgesteld als spits en hielp met zijn doelpunten Niftrik aan o.a. het kampioenschap in 1960. Niet veel later ging Frans studeren en stond het voetballen op een lager pitje. Het toenmalige bestuur maakte Frans Ere-lid, een titel die Frans op het laatst met veel eer droeg. Hij was trots op V.V. Niftrik. Toen Niftrik in 2016 weer eens een kampioenschap kon vieren, was Frans erbij! Ook bij het 75-jarig jubileum was Frans het hele weekend van de partij.

Frans stond zoals gezegd in de spits, maakte misschien wel 100 doelpunten maar noemenswaardig is ook de wedstrijd ten Roda'28 uit Winsen. De wedstrijd was al ten einde maar op aandringen van de tegenstanden besloot de scheidsrechter alsnog een strafschop toe te kennen aan Roda. De keeper van Niftrik was al op de fiets naar huis vertrokken, Frans nam de taak van keeper  op zich en keerde de strafschop, zodat Niftrik toch nog met een 5-6 overwinning huiswaarts ging.

Wij wensen zijn gezin en familie veel sterkte toe in de aankomende tijd en periode.

 

 

IN MEMORIAM

PETER NIKKELEN

Afgelopen week kregen wij het bericht dat Peter Nikkelen was overleden. 

Peter was ruim 40 jaar actief lid geweest van onze club. Voetbalde in de selectie en later in een lager elftal. Altijd gedreven en gemotiveerd om elke wedstrijd te winnen. Peter gaf op het veld nooit op.

Peter was ook actief als sponsor, van shirt reclame tot aan een reclamebord langs het veld, tot het sponseren van het dart toernooi tot het leggen van zonnepanelen op het dak van de Waayershof. 

Naast het voetballen en sponseren was Peter ook actief in onze kantine. Iedere zondag een kaartje leggen met zijn vaste maten uit zijn elftal.

Een aantal jaren geleden kreeg peter klachten, onderging een aantal daarvoor specifieke behandelingen en gaf hier ook niet op. Peter bleef hoopvol! 

De ziekte was toch sterker dan Peter. Hij overleed op 8 juli 2023

 

 

Vertrouwenscontactpersoon

Lisa.jpg

Wie ben ik:
Voor de leden van vv Niftrik en de jeugdleden van SJO Diosa/Niftrik ben ik de vertrouwenspersoon. Zelf ben ik al enige tijd lid van de vereniging en iedere week te vinden op sportpark de Eik om zelf een balletje te trappen. Verder ben ik werkzaam in het voortgezet onderwijs waar ik met veel plezier de leerlingen begeleid. Omdat de vereniging veiligheid voor alle leden belangrijk vindt hebben zij mij gevraagd om dit te waarborgen en daarom ben ik de vertrouwenscontactpersoon (VCP).

Vertrouwenscontactpersoon, wat houdt dat precies in?
Als VCP draag ik zorg voor het preventiebeleid, maar daarnaast ben ik ook het eerste aanspreekpunt wanneer er sprake is van grensoverschrijdend gedrag. Wanneer je te maken hebt met pesten, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag of ander gedrag waardoor jij je niet prettig voelt bij het sporten kun je contact opnemen met mij. Samen met jou bespreek ik jouw vraag/melding. Als VCP luister ik goed naar je verhaal en bespreek ik samen met jou hoe we het probleem kunnen aanpakken. Samen kijken we welke stappen je kunt nemen of ik denk met je mee wie jou zou kunnen helpen. Het kan zijn dat je met de betreffende persoon in gesprek gaat of met je trainer of met het bestuur. Ook kan ik je eventueel verwijzen naar een vertrouwenspersoon van de NOC*NSF (Nederlandse sportorganisatie). De naam vertrouwenscontactpersoon zegt het al: je kunt mij in vertrouwen iets vertellen. Jij beslist wat er verder met jouw probleem gebeurt. Ik help je op weg. Als VCP zorg ik voor een (eventueel anoniem) schriftelijke terugkoppeling aan het bestuur.  Bij een strafbaar feit moet altijd de politie erbij betrokken worden.


Hoe kun je contact met mij opnemen? 
Je kunt mij bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Je mag mij natuurlijk ook aanspreken in en rondom het sportpak. We plannen dan samen een geschikt moment om verder te praten.
Praat je liever met iemand van buitenaf? Dan kun je contact op nemen met het Vertrouwenspunt sport van NOC*NSF, zij zijn (zonder extra kosten) van maandag t/m vrijdag 08:00-20:00 te bereiken via 0900-2025590 of via de WhatsApp 06-53646928.

Reüniewedstrijd 18 mei 2019